BLOG

Naslovna  //  Blog  //  Zamjena zaslona TVa

Zamjena zaslona TVa

 

10.04.2020

 
 

Za razliku od zamjene zaslona na mobitelu kod televizora zamjena zaslona je malo kompliciraniji proces. Razlog navedenog zapravo je jednostavan, današnji televizori imaju sve veće dijagonale tako da se vrlo često može desiti da za zamjenu TV ekrana trebamo i dva tehničara kako se sam zaslon ne bi oštetio ili savinuo prilikom montaže.

Najčešći razlog do kojeg dolazi kod zamjene zaslona TVa zapravo je mehaničko oštećenje ekrana do kojeg je došlo zbog prevrtanja uređaja, a više puta susreli smo se i sa situacijom gdje je do oštećenja došlo od strane djece i njihovih igračaka. Važno je naglasiti da prilikom servisa Vašeg Samsung TVa naš servis koristi isključivo originalne rezervne dijelove za koje izdajemo i garanciju.

Servis započinjemo s odvajanjem zadnje stranice Vašeg TVa sa specijalnim alatima. Potom odvajamo matičnu ploču i ovisno o modelu i zvučnike te nakon uklanjanja oštećenog ili pokvarenog zaslona u ležište umećemo novi zamjenski ekran te spajamo sve komponente na to namijenjena mjesta.

Servis se završava eventualnom softwareskom nadogradnjom operativnog sustav (ukoliko to uređaj podržava) te čišćenjem uređaja od eventualnih nečistoća i stavljanjem zaštitne folije kako ne bi došlo do novih oštećenja.

 
 

U sklopu našeg servisnog poslovanja vrlo često dolaze nam upiti korisnika kako točno izgleda servis mobilno telefona, tableta ili pak TV uređaja.

Kako bi odgovorili na neka od tih pitanja odlučili smo napraviti seriju blogova koji će ukratko pokušati objasniti i dati odgovore na upravo ta pitanja.

Zbog sigurnosnih razloga, ali i pravila servisa molimo Vas da imate na umu sljedeće:

- Navedeni sadržaj objavljujemo isključivo u edukativne svrhe

- Molimo Vas da isto ne pokušavate učiniti kod kuće po principu uradi sam

- Dijelovi procesa neće biti u potpunosti prikazana

- Svi serijski i IMEI brojevi biti će zamućeni