BLOG

Naslovna  //  Blog  //  Servis razbijenog zaslona na Samsung mobilnom telefonu

Servis razbijenog zaslona na Samsung mobilnom telefonu

 

04.12.2019

 
 

Za naš prvi blog odlučili smo Vam dočarati kako izgleda servis razbijenog zaslona na Samsung mobilnom telefonu.

Budući da se radi o uređaju tako zvanog „unie body“ dizajna (što znači da uređaj na sebi nema klasični pokolopac) uređaj moramo prvo otvoriti uporabom „disassembler“ uređaja koji termičkim putem omogućava da se odvoji prednja i zadnja strana.

Nakon što smo uređaj rastvorili odvajamo termičku naljepnicu te pristupamo odvajanju ostalih komponenti poput skenera otiska prsta, NFC antene, zvučnika ……, a nakon što su uklonjene sve komponente vizualnom pregledu započevši od baterije. Kod baterije bitno je ustanoviti da navedena nema nikakva fizička oštećenja koja bi naknadno mogla dovesti do eventualnog dodatnog kvara.

Nakon što odradili sve navedeno pristupamo zamjeni zaslona. Kada je novi zaslon na mjestu krećemo u vraćanje ostalih komponenata na njihovo mjesto te na kraju postavljamo ljepljivu traku i uz pomoć posebne preše uređaj se sastavlja.

Nakon što je uređaj fizički doveden u prvotno stanje pristupamo procesu kalibracije zaslona, te ukoliko se radi o uređaju novijeg datume proizvodnje pristupa se kalibraciji i senzora otiska prsta (u slučaju da se senzor nalazi ispod samog zaslona), a ukoliko se radi o vodootpornim uređajima radimo i test vodo otpornosti.

Nakon što su svi testovi uspješno završeni kako bi naši korisnici bili u potpunosti zadovoljni s finalnim ishodom dodatno ćemo napraviti provjeru softwarea telefona i po potrebi ga ažurirati najnovijim softverom od strane proizvođača.

Na priloženom linku možete pronaći i kratki video koji će Vam dočarati kako će proces izgledati.

 
 

U sklopu našeg servisnog poslovanja vrlo često dolaze nam upiti korisnika kako točno izgleda servis mobilno telefona, tableta ili pak TV uređaja.

Kako bi odgovorili na neka od tih pitanja odlučili smo napraviti seriju blogova koji će ukratko pokušati objasniti i dati odgovore na upravo ta pitanja.

Zbog sigurnosnih razloga, ali i pravila servisa molimo Vas da imate na umu sljedeće:

- Navedeni sadržaj objavljujemo isključivo u edukativne svrhe

- Molimo Vas da isto ne pokušavate učiniti kod kuće po principu uradi sam

- Dijelovi procesa neće biti u potpunosti prikazana

- Svi serijski i IMEI brojevi biti će zamućeni